22 de gener del 2014

CARTA DE SUÏSA

22 de gener de 2014

Manel Gilabert, un amic català resident a Suïssa, que va llegir l’Esbós de 20 de gener m’escriu una carta referint-s’hi. Penso que us pot interessar.

Gràcies pel seu article,

El seu article és molt ponderat i raonat. Com ha de ser un article destinat a ser publicat. No tinc la seva bondat i no pretenc ser publicat, motiu pel qual la meva apreciació de l'acció de la direcció del PSC és molt més radical. La qualificaria com a purificació ètnica. El PSC traspua el cultiu de l'ètnia des de que Montilla va agafar les regnes del PSC. Encara recordo aquella primera campanya electoral del Montilla que deia "Ara és l'hora dels catalans". Com si els qui governaven abans d'ells no haguessin sigut catalans. O com si els qui no votaven socialista no fossin catalans. O pitjor, com si ell, Montilla i la seva gent fossin, els únics veritables catalans d'avui en dia, per oposició als qui no venien de fora de Catalunya que ja no podien representar la Catalunya real. Agafis l'eslogan com l'agafis traspua etnocentrisme i la divisió del país en funció dels orígens. Avui encara moltes de les opinions que s'escolten més enllà del Sènia tenen un regust xenòfob. La direcció del PSC no fa una purificació ideològica sinò sobretot ètnica. Ells es pensen que els seus, vull dir els espanyols de Catalunya són estúpids i encara els escolten. Es estrany constatar que ells com el règim anterior no s'han adonat encara que els fills dels emigrants ja no els segueixen en la seva deriva etnocèntrica. que ja no calen feries d'abril a Catalunya i que la nova generació de castellanoparlants ja és tant o més independentista que els que són d'origen català. Aquesta gent (la direcció del PSC) ha fet molt mal al país perquè ha desprestigiat i malbaratat el vot d'esquerres dividint el seu electorat en funció dels orígens. Ni els uns (catalans d'origen espanyol), ni els altres (catalans d'origen) no han volgut aquesta deriva. Allí està el socialisme a Catalunya. M'estranya també que no se'n hagin adonat que el futur és seu, vull dir socialista, en una Catalunya independent. Potser això no li agradarà molt a vostè que tinc entès no és d'esquerres però els resultats de la majoria d'eleccions abans del 2010 ensenyen aquesta tendència a Catalunya de manera quasi sistemàtica. Ara bé sigui o no independent Catalunya, de la manera que s'ho ha plantejat aquesta direcció, el PSC d'avui està enterrat per al menys una generació.

Paro aquí. Avui ha aparegut a tota plana un interviu del Zapatero a Le Temps que estava al Tessí. Ell com Rajoy també diu que no podrem votar a Catalunya. Tenint en compte lo visionaris que són ambdós insignes governants em sembla que tenim molts números per a que s'acabi l'any amb una votació sobre la independència a Catalunya.